Schrijnwerkerij / Renovatie van uw woonkamer

Heeft uw nieuwe woning nog een woonkamer nodig of wil u uw woonkamer onderhanden nemen en compleet herinrichten? Ga dan zeker niet over een nacht ijs bij de inrichting ervan en volg om te beginnen hier onze tips.

Woonideeën

Naast de keuk is de woonkamer de belangrijkste woonruimte in huis. Het is de plek waar het gezin elkaar vindt na een drukke werkdag, tv kijkt, misschien ook eet of zelfs werkt. Om ervoor te zorgen dat al die functies uiteindelijk een mooi geheel vormen, is het belangrijk op voorhand samen te zitten en ieders wensen en ideeën te noteren. Inspiratie kan u in elk geval opdoen in woon- en decoratietijdschriften of door een bezoek aan een woonbeurs. Op die manier bent u op de hoogte van de laatste trends en nieuwste snufjes op vlak van domotica enz.

Uw woonkamer in 3D

Eens u alle ideeën heeft opgelijst, tekent u best een grondplan van uw woonkamer. Ook voor wie niet kan tekenen, lukt dit gemakkelijk en vlot met het gratis 3D Google Sketchup programma. Op die manier krijgt uw woonkamer al meteen vorm en kan u naar hartenlust meubelen verplaatsen en herschikken naar u eigen wens.

Woonstijl

Eens u weet hoe uw woonkamer interichten, wordt het tijd om te kijken voor welke stijl u kiest. Gaat u voor een landelijke stijl of worden het gietvloeren en strak moderne meubelen? Wil u een grote open ruimte of liever afgebakende delen zodat u, als u bijvoorbeeld thuiswerkt, uw bureauhoek wat kan afschermen?

Woonkamerinterieur

Ook de meubelen voor uw woonkamer verdienen uw aandacht. Wilt u ruimte besparen, dan kiest u best voor ingebouwde kasten. Ze zorgen er bovendien voor dat uw woonkamer er altijd netjes opgeruimd uitziet. En wat met de tv, moet die zichtbaar zijn of wil u dat ze in een kast schuift? En gaat u voor vloerverwarming of voor discreet ingebouwde convectoren? Ook de verlichting mag u niet vergeten : rechtstreeks of indirect licht, spotjes aan het plafond of een combinatie van lichtbronnen om de juiste sfeer te creëren naargelang het moment.

Schrijnwerkerij / Renovatie van uw keuken

Sterk in maatwerk

Of het nu gaat om een eiken keuken in L-vorm, een rustieke keuken, of een moderne witte keuken met kookeiland. Wij maken keukens in alle stijlen, van landelijk tot modern en minimalistisch. Dit kan in alle gewenste opstellingen en in allerlei kleuren en materialen. Wij zorgen ook voor een volledige keukeninrichting met het juiste licht, de sfeeraccenten en een optimale ruimte-indeling, met aandacht voor opbergmogelijkheden en domotica. Alle elementen zijn volledig aanpasbaar aan uw wensen.

Inrichting keuken

Aangezien de keuken het hart van het huis is, wordt het werkblad ook dagelijks gebruikt. Het wordt zo blootgesteld aan krassen, hitte, vocht, stoten, zuren, vetten, oliën,... Het moet dus zeker tegen een stootje kunnen! Maak vooraf een goede keuze, want elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw ideale keuken en het kiezen van een werkblad dat volledig voldoet aan uw wensen.

Schrijnwerkerij / Renovatie van uw badkamer

Badkamerinriching

Terwijl een badkamer inrichten zich vroeger beperkte tot het creëren van een praktisch ingerichte ruimte, wordt er tegenwoordig veel aandacht besteed aan een badkamerinterieur. Niet alleen is er een ruime keuze aan sanitair, zoals stijlvolle inloopdouches met of zonder zijwand, een jacuzzi met tv of audio-installatie, … ook handige opberg- en legruimtes en een sfeervolle verlichting toveren de badkamer om tot een gezellige ruimte.

Badkamermeubelen

Bereid het (ver)bouwen van een badkamer goed voor en werk eventueel met een 3D-programma zodat u zich het ontwerp makkelijk visueel kan voorstellen. Bepaal op voorhand de functies van uw badkamer en hou er dus rekening mee bij het inrichten. Moet de wasmachine ook in de badkamer? Dan is het goed, indien u de plaats heeft, om een afscheidingswand te voorzien of het toestel in een ingemaakte kast te plaatsen. Voorzie voldoende opbergruimte, dan blijft uw badkamer er altijd netjes en opgeruimd uitzien.

Badkamerstijl

Bepaal eerst de stijl van uw nieuwe badkamer. Gaat u voor een moderne strakke look of kiest u voor warmhouten meubelen? Worden het overal tegels of wil u graag een muur met een opvallend kleuraccent om wat variatie te brengen. Ook in de accessoires, zoals handdoekenrekjes, verwarming enz. is er volop keuze en is het goed om alles op elkaar af te stemmen zodat uw badkamerinterieur een mooi geheel vormt.

Badkamerverlichting

Stem ook de verlichting van uw badkamer af op haar verschillende functies. Zo kiest u best een helder wit licht aan de wastafel zodat uw scheerbeurt of het aanbrengen van uw make-up vlot verloopt. Combineer dit bijvoorbeeld ook met energiezuinige ledverlichting die u kan dimmen, als u na een drukke dag wil genieten van een warm bad. Denk er bij de keuze van verlichtingselementen ook aan dat een badkamer een vochtige omgeving is en dat de lampen corrosiebestendig zijn.

Schrijnwerkerij / Renovatie van uw slaapkamer

Slaapkamerideeën

Net als voor andere ruimtes in uw woning moet u ook eerst de stijl van uw slaapkamer bepalen. Wordt het strak modern of droomt u al lang van een romantische slaapkamer met een hemelbed? In uw slaapkamer kan u in elk geval uw persoonlijkheid tot uiting laten komen. Heeft u zelf geen inspiratie, zoek dan voorbeelden in magazines of online.

Slaapkamermeubelen

Welke meubelen u kiest om uw slaapkamer in te richten, is afhankelijk van de grootte van uw slaapkamer. Is ze klein, dan kiest u best voor ingebouwde kasten en kan u gebruikmaken van spiegels voor een vergrotend effect. Of misschien heeft u de ruimte voor een dressing? Op die manier kan uw slaapkamer een echte plek zijn om te cocoonen. Bent u toe aan een nieuw bed? Dan is een box-spring bed wellicht een mogelijkheid; het maakt gebruik van een comfortabel en ventilerend slaapsysteem dat rekening houdt met de vorm van uw rug en is niet voor niets uit de hotelwereld naar onze woningen overgewaaid. Vallen de kinderkamers wat klein uit, kies dan voor een hoogslaper of een stapelbed.

Slaapkamer interieur

Omdat u in een slaapkamer tot rust moet komen, is de kleurkeuze van groot belang. Kleuren beïnvloeden namelijk uw gemoedstoestand en kunnen een opwekkend of rustgevend effect hebben. Kies dus voor neutrale, gedempte kleuren of pasteltinten. Wilt u toch een fel kleuraccent, zet dat dan liefst op de muur achter uw bed.

Slaapkamer decoratie

Naast de meubelen zorgt ook de decoratie van uw slaapkamer voor een gezellige uitstraling. Hebt u geen overburen die bij u kunnen binnenkijken, dan hoeft u misschien geen witte ondergordijnen te hangen. Kies een mooie stof voor uw overgordijnen, zoek aangepaste sfeerverlichting, comfortabele kussens enz. die aan het interieur van uw slaapkamer de finishing touch geven.

Algemene schrijnwerkerij

Ook voor al uw algemene schrijnwerkerij kan je bij ons terecht. Gaande van een nieuw terras in hardhout, tot een carport, dus kortom alles wat met hout te maken heeft ligt ons nauw aan het hart!